Werkwijze

Transparant, duidelijk en flexibel. Onze werkwijze is gericht op een bestendige relatie.

Juridisch probleem? De ervaring leert dat mensen uit angst voor hoge kosten niet snel naar een advocaat gaan. Dat is zonde. Hierdoor wordt tijd verspeeld en worden mogelijke argumenten niet benut. 

Bij IJzer Advocaten trekken we ons dit aan en komen we je hierin tegemoet. Neem eens vrijblijvend contact met ons op! Bel ons, e-mail ons, of kom gewoon een langs op kantoor. We maken direct een kosteloze afspraak (een gratis intakegesprek) om je problemen te bespreken en om te bekijken op welke manier jij of je onderneming het beste geholpen kan worden.

Meer over onze werkwijze lees je hieronder.  

 

1. laten we eens beginnen met een kop koffie!

Een eerste gesprek onder het genot van een kop koffie vinden wij belangrijk. Op deze manier proberen we jou of je onderneming - een beetje - te leren kennen. Ook stellen we vast wat er speelt en bespreken we wat jij belangrijk vindt of wat voor jouw onderneming van belang is. Wij nemen graag de tijd voor dit gesprek.

Juist omdat wij het van belang vinden dat we de tijd voor je nemen, willen we de drempel voor jou of jouw onderneming zo laag mogelijk maken. We zullen je dan ook geen rekening sturen voor dit gesprek, ook niet als blijkt dat rechtsbijstand niet noodzakelijk is of we er beter aan doen je door te verwijzen naar een andere advocaat.
 

"...Het eerste gesprek is altijd gratis..!"
 

2. heldere afspraken voorkomen teleurstellingen

Als juridische bijstand nodig is, zullen we met je bespreken wat we willen gaan doen, hoe we dat gaan doen en wat we ermee willen bereiken. Houd er rekening mee dat we ook van jóu wat verwachten, zoals openheid van zaken en inzage in relevante stukken.

Op basis van de afspraken maken we een inschatting van de kosten. Heb je een rechtsbijstandverzekering? In veel gevallen worden de kosten van onze rechtsbijstand dan vergoed. Ben je een particulier en kom je in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp? In dat geval behandelen we jouw zaak 'pro deo' als je dat graag wil. 

Onze bijstand hoeft sowieso niet duur te zijn: we hanteren een scherp uurtarief van 165,00 en zijn zonder meer bereid om hierover afspraken met je te maken, zoals een vaste prijs voor de hele kwestie. Kijk voor een aantal mogelijkheden eens onder het kopje 'tarieven'.

 

"...IJzer Advocaten hanteert scherpe uurtarieven en maakt graag vaste prijsafspraken..."
 

3. en dan aan de slag!

Koffie drinken, afspraken maken... Werken we ook nog voor je?! Een goed begin is vaak het halve werk. Dat geldt ook bij juridische procedures. Vandaar dat we de moeite willen nemen om goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan. 

Op basis van jouw stukken en onze gesprekken beginnen we met de behandeling van de zaak. Natuurlijk is niet iedere zaak hetzelfde. Een huurzaak is anders dan een bouwzaak. In de ene zaak zullen we dan ook eerst vertellen welke juridische mogelijkheden er zijn, terwijl in de andere zaak direct actie zal worden ondernomen. Maar welke werkzaamheden we ook voor je gaan verrichten, we maken ons er hard voor dat je altijd inzage hebt in hetgeen we voor je doen, zodat je altijd weet wat er gaat of kan gebeuren.
 

4. moeten we bijsturen?

Wat vandaag een juiste beslissing is, hoeft dat volgende week niet meer te zijn. Zaken veranderen en inzichten ook. Mocht deze situatie zich voordoen, dan bespreken we de noodzakelijke aanpassingen en de gevolgen hiervan met je. Wat er ook gebeurt, alle belangrijke beslissingen nemen we zo mogelijk in overleg met jou.
 

"...De advocaten van IJzer Advocaten staan dagelijks in de rechtszaal..."

 

5. doel bereikt!

Laten we er niet omheen draaien: je bent niet naar een advocaat gegaan om te verliezen. Dat komt goed uit, want dat doen we bij IJzer Advocaten niet graag! We doen er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat voor je te behalen, binnen de grenzen van wat juridisch mogelijk is en met oog voor jouw specifieke belangen of die van je onderneming. Kunnen we dat resultaat behalen door in overleg te treden? Graag! Is procederen noodzakelijk? Dan draaien we ook daarvoor onze hand niet om. De advocaten van IJzer Advocaten zijn bijna dagelijks in de rechtszaal te vinden en door de wol geverfd.