Politie en justitie

Halt! Politie!

Strafrecht advocaat Nijmegen

Zeg strafrecht en het gaat over diefstal en mishandeling, over 'boeven' en het aanpakken daarvan. In de praktijk is 'het strafrecht' een uiteenlopend vakgebied, waarbij het sanctioneren van overtredingen centraal staat. Denk daarbij ook aan het afvoeren van oud-ijzer zonder vergunning of het opmaken van een onjuiste administratie. Daarmee is het strafrecht een breed en omvangrijk rechtsgebied en allang niet meer het exclusieve terrein van notoire boeven.

Niet alleen de kans dat je te maken krijgt met het strafrecht is groot, ook de gevolgen hiervan kunnen verstrekkend zijn. Enerzijds is een geldboete of taakstraf belastend en gevangen genomen worden is zéér ingrijpend, anderzijds moet rekening gehouden worden met de gevolgen op andere gebieden. Zo zal niet zelden een - zelfs kort - voorarrest kunnen leiden tot ontslag of het stopzetten van een uitkering en het verlies van de woning.
 

Advocaat strafrecht adviseert

Deze belangen maken dat deskundig advies en een goede begeleiding van belang zijn, of het nu gaat om belastingfraude of doodslag, rijden onder invloed of winkeldiefstal. 

De advocaten van IJzer Advocaten hebben een ruime ervaring binnen het strafrecht en kunnen je adviseren over je mogelijkheden en onmogelijkheden, over de te verwachten gevolgen en op welke manier hiermee om te gaan is.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met Anton Smetsers (06 - 81 46 30 74 of anton@ijzeradvocaten.nl).